Något som har kommit att bli synonymt med hälsa och fräschhet är vita tänder. Och enligt tandläkare finns bara ett sätt att ändra sin tandfärg permanent vitare – nämligen att bleka tänderna.

4334946-female-with-toothy-smile-close-up

Det finns en uppsjö av olika husmorsknep för att få vitare tänder men enligt tandläkare är det enda sättet att faktiskt få vitare tänder att bleka dem hos ett proffs eller med proffsutrustning hemma. På Nyheter24 kan man läsa att vissa tandläkare säljer tandblekning för hemmabruk när de anser att det behövs. De enda riktiga sättet att få vita tänder på riktigt är alltså att bleka dem om man vill se till att den naturliga tandfärgen faktiskt förändras.

Finns tandblekning på nätet

Den som inte vill ta sig ett besök hos tandläkaren för att uppnå det där vita smajlet kan istället bege sig ut på nätet för att hitta olika typer av blekningsmedel. Ett av de mest populära hittar man på Dentway.se, som erbjuder skonsam och enkel tandblekning i hemmet. Med den här behandlingen kan man få vitare tänder på bara 30 minuter och det är ungefär samma behandling som man får hos tandläkaren.

Status med vita tänder

Men varför ska man ens bry sig om att ha vitare tänder kanske några undrar. Visst är det inget måste men det har blivit en statussymbol att ha vita tänder. Och vita tänder signalerar även att man är frisk och hälsosam. På Sverigesradio.se kan man läsa att den kosmetiska tandvården växer och att allt fler bleker sina tänder och man kan även läsa att människor i alla tider faktiskt har velat ha vita tänder. Till och med i urtida Egypten hade man olika knep för att bleka tänderna.