För att må bra, både psykiskt och fysiskt finns det flera vägar att ta. Det handlar om att lyssna till sin kropp, våga prova nya saker och inse det viktiga i att ha en balans i sitt liv – inte minst mellan den fysiska träningen och den psykiska.

 

källa: hangmatta.com

Den som bryr sig om sin hälsa brukar ofta ta sig tiden att träna. Ett träningssätt som är skonsamt och bra för hela kroppen är yoga. Det handlar om att finna balans mellan kropp och själ, genom rörelser, meditation och andningsfokus. Yogakläder från Hangmatta gör sessionerna på yogamattan mjuka, sköna och lätta. Dessutom kan sådana kläder användas även på jobb, i vardagen hemma eller under en mysig filmkväll.

 

Yoga hjälper många att må bättre

Lusten att leva är viktig för alla. Men lyckokänslor är övergående och det är viktigt att ta hand om sig själv för att orka och för att faktiskt må bra. Att yoga hjälper mot depression och nedstämdhet är vetenskapligt bevisat och går att läsa mer om i denna artikel.

 

I en artikel i Sveriges Radio går det att läsa om hur en anställd på häktet byggde om ett gammalt förråd i byggnaden till en yogastudie. Det hela har gjort att de som är intagna på häktet faktiskt står i kö för att få gå ett yogapass. Yoga på anstalter och häkten har bra effekt, de som sitter isolerade mår ofta inte bra och kan lätt falla in i depression. Yogan är bra för att få de som är frihetsberövade att må bättre samtidigt som de får dessa personer att våga prata mer. Yogapasset blir ett sätt att lämna häktet och isoleringen i tanken.

 

Prova på hemmaträning

 

Om du också tillhör den breda skaran som känner att de inte hinner med att träna på gym eller gå till en studio någonstans för att få den dagliga träningen har du faktiskt ingen ursäkt längre. Nästintill all inomhusträning finns att hitta på Youtube. En som har blivit enormt stor nom detta är Yoga with Adriene, som det går att läsa om i en artikel i Resumé. Med henne kan man träna yoga exakt varje dag, hennes första avsnitt heter 30 days of Yoga och har hela 10 miljoner visningar. När du tränar hemma kan du dessutom ha på dig vilka kläder du vill.