Vad behöver du som funderar på att pierca dig eller köpa en låtsaspiercing i plast eller metall som är likt ett clips-örhänge? Lär dig allt innan du slår slag i saken.

piercingFör att sätta på ett piercingsmycke, likt dessa du kan se här – krävs det inte alltid att du gör ett hål. Det finns numera en hel mängd clips-smycken även för piercing i näsa, mungipa och öron. Det gör att det blir enklare för dig som inte är redo att ta steget till en piercing fullt ut. Om du i stället vill göra hål finns det en del saker du bör tänka på. Som att hålla platsen för håltagningen rent och fräscht med sterila tvättlappar, samt att inte ha smycken som kan ge någon nickelallergi.

Inför håltagningen

Fler saker som alla som piercar sig bör veta går det att läsa om i denna artikel. Det är bland annat att veta hur piercingen, alltså håltagningen på en salong går till – nämligen att du först väljer smycke som sedan steriliseras och sedan rengörs även huden och ett märke görs där hålet ska tas. Kunden får titta så att det ser bra ut innan håltagningen sker, det är viktigt att det känns bra. Säg gärna till personen som gör håltagningen om det är så att du känner dig nervös, så att de är medvetna om det. Ett tips är att äta något innan du gör en håltagning och att verkligen se till att hitta en bra studio med rekommendationer. Bläddra i portfolios och fråga vänner och bekanta om deras erfarenheter.

Nickelallergi

Du som är orolig för att drabbas av nickelallergi kan läsa mer om detta på Vårdguiden 1177. Nickelallergi är nämligen en av de allra vanligaste kontaktallergierna och det innebär att huden reagerar när den kommer i kontakt med ett visst ämne, i detta fall nickel som är en metall. Allergin utvecklas oftast om du utsätter din hud för just nickel, under en längre tid.