Det blir allt vanligare att göra olika skönhetsingrepp och skönhetsoperationer. Det har även blivit mer accepterat i samhället att bry sig mer om sitt utseende. De vanligaste ingreppen är bröstförstoringar, bukplastik, laserbehandlingar och injektioner med botox och fillers.

skonhetsoperation-plastik

Att genomgå en skönhetsoperation är något som de senaste åren blivit accepterat av den breda massan, skriver Dagens Nyheter. Speciellt i Stockholm är det väldigt populärt att på olika sätt investera i den egna kroppen och det har till och med fått en hög status att göra så. De kanske allra vanligaste ingreppen att göra just nu är så kallade mellanbehandlingar som är behandlingar som ger rätt synliga resultat men som inte är permanenta och som kan utföras snabbt. I det här segmentet ingår laserbehandlingar, injektioner med fillers och botox och IPL. Dessa behandlingar görs bland annat för att få bort rynkor, ärr, solskador och andra hudförändringar. Och framförallt genomgår folk dessa behandlingar i hopp om att se yngre ut.

Idealen ändras hela tiden

Men i och med att skönhetsoperationer börjar tillhöra vanligheterna är det inte bara de mindre ingreppen som blir allt mer populära. Det blir även mer poppis att göra allt från fettsugningar till bröstförstoringar. Det kanske inte längre handlar om att göra enorma bröst eller fettsuga till man får en getingmidja som på 90-talet. Utan nu handlar det mer om att göra förändringar på kroppen så att den fortfarande ser naturlig ut men att den helt enkelt blir förbättrad. Och även om idealet i dag kanske är att vara lite mer naturlig, så är det definitivt en konstgjord naturlighet som många vill åt. Här diskuterar man vilka det är som sätter idealen och anledningen till att många till exempel känner att de vill göra en bröstförstoring. Man diskuterar också huruvida det är ens eget val eller om det är samhällets påpressningar som gör att man väljer att lägga sig under kniven. Oavsett anledning till att genomgå en bröstförstoring, är det ett rätt omfattande ingrepp och det är bra att läsa på mer om det exempelvis på www.laserestetik.com/behandlingar-operationer/brost/brostforstoring.

En tredjedel kan operera sig plastik-skonhet-operation-ansikte

Även i Metro kan man läsa om att allt fler gör skönhetsoperationer eller skönhetsingrepp. I artikeln kan man även läsa att en ny undersökning visar att 33 procent av alla svenskar kan tänka sig att göra ett skönhetsingrepp. En av de mer omfattande skönhetsoperationer som ökat mest de senaste åren är ”rumpförstoring”. Och detta har sin förklaring i att vi de senaste åren i kändisvärlden har sett mycket stora rumpor, vilket har gjort att många vanliga människor sett det som något snyggt och åtråvärt. Men även om det blivit allt mer poppis att förstora rumpan är det ändå ett par skönhetsoperationer som varit, och fortfarande är, de mest populära. De skönhetsoperationerna är:

  • Bröstoperationer
  • Bukplastik
  • Näsoperationer