Många har problem med finnar och dålig hy på ryggen. Men det går att råda bot på det. Likväl som du tar hand om huden i ansiktet, på ben och armar så måste du ta hand om huden på ryggen. Här ges tips kring hur du slippar finnar på ryggen.

Det handlar om att vårda din hy på bästa vis, oavsett vart på kroppen den sitter. Det finns även endel andra enkla knep att ta till, och saker som du bör undvika för att slippa få de där irriterande finnarna och dåliga hyn på ryggen. Ofta uppstår dessa på grund av värme, svett och smuts som gör att huden reagerar. Men det kan du råda bot på.

Luftiga, rena kläder och hemtextilier

Det är viktigt att du använder luftiga kläder som andas och att dessa är rentvättade. Se även till att tvätta din BH ofta, om du använder BH det vill säga. Det kan vara en del av boven i dramat som gör att huden å din rygg blir drabbad. Se även till att du sover i rena lakan och att diskhandduken byts ofta.

Skrubba och smörj

Andra tips som en artikel ifrån Nyheter24 ger är att du ska skrubba ryggen ofta, om det är svårt att komma åt kan du köpa en ryggborste. När du skrubbar får du bort döda hudceller och avlagringar som kan göra att du får finnar och kvisslor, genom att de blockerar porer. Se även till att smörja in dig på ryggen, ett område som lätt glöms bort. Speciellt under kallare årstider, du huden tar extra stryk och man kanske svettas extra också under tjocka kläder. Om huden inte är återfuktad producerar den själv mer fett vilket kan leda till finnar. Sätt även upp håret oftare, tipsar artikeln.

”Håret ligger inte bara på ryggen som ett varmt täcke, det kan även smutsa ner din rygg med stylingprodukterna du har i håret.”