En piercing kan verkligen vara pricken över i:et som kompletterar stilen i form av ett trendigt smycke. För andra kan piercings vara något grundläggande och personligt precis på samma sätt som tatueringar. Att vara utan sin piercing kan för dem kännas naket och konstigt. Idag finns det många olika piercings att välja mellan och här kan du läsa mer om dem.

Idag är det vanligt att pierca näsa och öron. Till skillnad från den klassiska örsnibbspiercingen är det idag populärt att pierca högre upp i brosket på öronen. Det är tur att både näspiercing och öronpiercing passar väldigt bra för snygga piercingsmycken av olika slag. Det är nämligen väldigt modernt att ha många piercings och många smycken på en och samma gång.

Öronpiercings – ju fler desto bättre

I Sverige har folk tagit hål i öronen under många decennier och just nu är det trendigt med lite mer ovanliga placeringar. För att smycka öronen är det fint att ha hål på flera olika ställen och att matcha smyckena med varandra. Om du går till din piercingstudio för att ta hål i öronen idag så kan du bland annat välja mellan dessa piercings:

  • Örsnibb – i den mjuka delen av örat
  • Tragus – i den lilla snibben nära kinden
  • Conch – i brosket i mitten av örat
  • Rook – i brosket i övre delen av örat.

Näspiercings på sidan eller i mitten

Att ta hål i näsan har inte varit lika vanligt förekommande som hål i öronen, även om den klassiska piercingen i näsvingen har haft en viss popularitet. Det är en piercing som sitter på sidan av näsan. Till den här typen av piercing kan du ha ett smycke i form av en ring som går in via näsborren. Det går också att sätta ett litet piercingsmycke som endast ser ut som en liten punkt vilket är väldigt trendigt idag, inte sällan med någon glittrande sten i.

En annan typ av näspiercing som har varit väldigt modern de senaste åren är septumpiercing som sitter i skiljeväggen i mitten av näsan. Vanliga smycken till septumpiercing är bland annat ringar och hästskoliknande smycken. Det är en piercing som sticker ut lite mer, men en fördel är att den enkelt kan gömmas då hålet sitter inuti näsan.