Det finns en rad olika skönhetsprodukter på marknaden som lovar både det ena och det andra, men som de flesta vet vid det här laget är att man ska vara restriktiv när det kommer till vad man tror och inte tror på – och det finns en hel del ämnen som man ska se till att det inte finns i ens skönhetsprodukter.

Hudvård blir allt vanligare att ägna sig åt och visst finns det en hel drös olika produkter på marknaden att välja och vraka bland. Men vill man ha den bästa, mest skonsamma vård för sin hy finns en hel del saker som dina produkter inte bör innehålla. Det är något som bland annat Expressen sammanställt i en lista och ser du någon av de produkterna i innehållsförteckningen ska du ställa tillbaka produkten på hyllan igen. Vissa ämnen är nämligen rent av skadliga för hyn, beroendeframkallande eller allergiframkallande, så innan du köper en produkt bör du med andra ord spana in den lista och den hittar du genom att klicka här. Så vad är bra för hyn då? Det beror helt och hållet på vad du vill åstadkomma med din hudvårdsbehandling.

Så får du fin hy

Vill du få extra fin hy kanske det inte är dyra hudvårdskrämer som du ska börja med. Snarare handlar det om att vårda genom peeling, tvätt och sedan använda en mjukgörande produkt. Det är något som bland annat tidningen Allas tipsar om. Vad de skriver är till exempel att man kan börja med en skonsam peeling, lägga en ansiktsmask och sedan smörja med ett serum för fukt och något att tänka på är att välja produkter efter sin egen hudtyp. Är man till exempel kille finns produkter specifikt anpassade för män att välja på. Det är något som Café tipsar om i en artikel där man även skriver om lite olika hudtyper, hudlager och vad som vårdar vad – allt sådant som killar kanske inte vanligtvis har lika bra koll på såsom en tjej har ofta har. Men något att minnas är att hudvård varken är feminint eller maskulint utan något som både han, hon och hen kan hålla på med för att få en mer välmående och mer strålande hy.