Dagligen applicerar vi produkter på ansiktet som gör att hyn ser ut som porslin. Det är vackert och utstrålar fräschhet, men hur fräscht är egentligen innehållet? Vilka produkter är bäst för dig och din hy? 

Smink kommer i olika former och konsistenser och vissa är bra för hyn, andra är inte det. Eftersom detta används dagligen av de flesta behöver produkterna som appliceras på huden vara snälla och inte göra skada. Det finns mycket att välja mellan, det gäller bara att veta vad det är du ska leta efter. Nyckeln är att vara kunnig och för att läsa på mer om vilka produkter som passar dig, besök skönhetsparadiset.se. Innan du väljer vilken specifik produkt du ska köpa är det bra att veta vad de olika produkterna gör. 

Se till att ha en bra grund innan du applicerar smink i ditt ansikte. Det är många som överanvänder produkter i tron om att det gör gott men i grund och botten behöver inte huden många ingredienser för att må bra. Kontrollera ingredienserna i din hudvård och se till att hyn hamnar i balans.

“Gemene man har inte koll på vad hudvårdsprodukter egentligen innehåller. Det finns en uppsjö av olika crèmer på marknaden som det inte finns några studier överhuvudtaget kring” berättar huddoktorn Johanna Gillborn till Svenska Dagbladet. 

Mineralsmink eller vanligt smink? 

Din hy behöver produkter som inte täpper till porer och innehåller snälla ingredienser som inte irriterar och ger dig hudproblem. Om du redan har hudåkommor som acne eller torr hy är det bra att använda produkter som inte innehåller kemikalier på samma sätt. Den vanligaste typen av smink innehåller generellt flera kemikalier än mineralsmink som är gjort på naturliga ämnen som mineraler och partiklar plockade ur jordskorpan. Mineralsmink är även väldigt bra för dig som vill kunna bygga upp sminket utan att det får en kakig finish. 

När du bestämt dig för vilken produkt du vill köpa kan du ge dig ut på nätet och kolla vilken produkt som skulle passa dig bäst genom hudtest och olika recensioner. Flertalet e-butiker brukar även erbjuda att du kan köpa hem tester så du slipper beställa hem mycket produkt av fel färg, bra va?